Shakira vann Gotland Runt 2018!!

ÅF Offshore Race som ”Gotland Runt” heter officiellt leddes länge totalt av Dehler 36:an Shakira från Västerås. Tyvärr dog vinden på slutet och de stora båtarna som redan låg förtöjda i Sandhamn kunde ”segla” segla ifrån Shakira innan hon nådde fram.

Men Shakira vann SRS B klassen överlägset med nästan 35 minuter!!!

Teamet som leds av Christer Cederblad är verkligen ett av de besättningar som har längst rutin av havskappsegling på Östersjön. Christer har haft Albatross Segel på alla sina båtar sen slutet på åttiotalet. Bengt Falkenberg som driver Albatross Segel AB fick praktisera ombord på Christers tidigare Diva 39:a Lazy-Lady och fick lära sig allt om Östersjö segling.

1F2D28D1-07F1-4D0E-B434-6B02979FF1B4

Dehler 36:an Shakira som tidigare bl.a vunnit Sandhamn Open seglas med Albatross R2 och R3 segel förutom Albatross Tristar spinnakers!

Stort Grattis till alla ombord och tack till Lars Bergqvist för bilder.

Albatross segel
 På Facebook