Sail Loft

Albatross Segel AB har levererat segel av premiumkvalité från svenska västkusten sedan 1974.
Under de första åren så fokuserade vi på racingsegel och det blev många internationella och nationella toppresultat i 1/2 ton, 1/4, Miniton och Entyp mästerskap. Båtar som t.ex. Helmer Bryd och Trouble Shooter m.fl. seglade med Albatross Segel. I början av åttiotalet blev vi förfrågade av ett flertal duktiga långfärdsseglare om vi kunde utveckla segel för deras segling med samma fokus på premium kvalité. Alla år vi lagt på utveckling av Albatross Segel har tagit oss dit vi är idag. Vår kunskap om segeldesign, båttyper, riggar och skrovformer kommer att ge dig nya seglingsupplevelser!

Nyhet! IHC ISAF In-House Certification system är ett kvalitetssäkringssystem framtaget av internationella seglarförbundet. Albatross Segel AB har som första segelmakeri i Skandinavien blivit certifierade enligt IHC. IHC är ett kvalitetssäkringssystem där alla delar i produktionen kontrolleras. Detta säkrar och höjer kvalitén på våra segel samt att vi får mäta in våra egenproducerade segel för kappsegling.

  Bengt Falkenberg: Kappseglare som är uppväxt i en långfärdsseglarfamilj. Bakgrund i Finnjolle och Soling, fokus har varit havskappsegling på senare år. Europamästare i havskappsegling, flerfaldig vinnare av Tjörn Runt, Færderseilasen samt Årets Havskappseglare i Sverige. Bengt är segeldesignansvarig för Albatross Segel.
  Pontus Göransson: Erfaren långfärdsseglare i allt från Swan 651 till Västbris. Uppvuxen i Kullavik med havet utanför dörren. Gedigen kappseglare med bla totalseger i Tjörn Runt. Har stor förkärlek till mindre kölbåtar.
Pontus jobbar med segelproduktion, segeldesign, kundmottagning m.m på Albatross Segel.
  Charles Tillander: Mycket erfaren långfärdsseglare. Rutinerad kappseglare vid inomskärs och havskappsegling, med ett långt CV av entyps resultat, Charles har vunnit Gotland runt m.m. Charles är bl.a. ansvarig för segelservice, rigg och tillbehör hos Albatross Segel och Västerås Segelservice.
Johan är bl.a. elektronikansvarig hos Albatross Segel och Västerås Segelservice.
  Johan Tillander: Seglare av världsklass. Flera topp tio VM placeringar i Finnjolle, Starbåt samt Europamästare i Havskappsegling. Erfaren storbåts seglare. Johan har seglat i Svenska landslaget under många år. Johan är bl.a. elektronikansvarig hos Albatross Segel och Västerås Segelservice.

Albatross Segel AB
Backa Bergög. 2J
SE-422 46 Hisings Backa
Phone:+46-31-455556
Fax: +46-31-58 55 88
E-mail: info@albatrosssegel.se

Västerås Segelservice AB
Verksgatan 3
SE-721 30 Västerås
Phone: +46-21-18 40 20
Fax:+46-21-184093
E-mail: rigg.segel@telia.com