Sommartider 2022!!! (öppet tider)

12/7 stänger vi göteborgs loftet för välbehövlig semester och ser fram emot att själva få njuta av segling och hav!

Vi kommer även att tjuvstarta med att vara lediga / stängt fredagen 8/7… Men helt stängda är vi inte! Om ni behöver komma i kontakt med oss så maila till segel@albatrossegel.se så ser vi om vi kan finna lösningar.

OBS! Loftet i Västerås är i princip bemannat hela sommaren. Västerås nås på 021184020 eller rigg.segel@telia.com

SM Guld double handed 2022!

Stort grattis till Jesper Folkesson och Keith Swinton som totalvann SM i double handed 2022 med XP 33:an Vindrus.

Vindrus har verkligen dominerat shorthand seglingen på västkusten 2022 men även varit i topp på full-crew seglingar som Marstrand Big Boat där man landade på en fin 2:a plats.

1:a totalt Bohusracet 2022!!

Jesper Folkesson och Keith Swinton med XP33:an Vindrus var snabbast och vann Bohusracet 2022 totalt! Vindrus är utrustad med R3 Stor och revbar fock, T1, T2, T3 gennakers, R2 Jib0 samt V1 HWJ. Jesper / Keith har haft ett väldigt nära sammarbete med Albatross Segel med allt runt båten och seglingsupplägg och optimering.

Stort Grattis från ala här på Albatross Segel!

Midsummer Solo Challenge 2022

Grattis Jesper Folkesson som inte bara tog skottet på 2022 Midsummer Solo Challenge utan även hade snabbaste seglad tid av alla!

Vindrus seglar med Albatross R3 segel, T1, T2, T3 gennakers samt R2 Jib0.

Vi på Albatross Segel vill även tacka Båtagent och övriga arrangörer för ett kanon event!!!!!

Öppettider m.m.

OBS! SE ÄVEN INLÄGG ”Sommartider”!!!!!!!

Albatross Segel AB är öppet vardagar 9-16 med lunch 11-12.

Nu under Convid tider så önskar vi att ni i möjligaste mån kontaktar oss innan besök för tidsbokning. Det gör att vi kan undvika onödig trängsel i lokalen för allas säkerhet.

När vi träffas så försöker vi hålla god distans mellan oss för att minska riskerna med smittspridning.

Vi önskar i möjligaste mån att ni betalar med Swish. Tänk då på att man kan behöva höja maxbeloppet innan.

Obs! Vid överenskommelse så finns det ofta möjlighet att besöka oss vid andra tider än ovan då vi oftast är här både tidigare och senare.

Vi på loftet.

Supernyhet 2022 R3 FC!!!!

Xp33:an Vindrus med R3 FC mediumfock utrustad med rev. Bild: Peter Gustafsson

R3 FC är årets stora nyhet och en utveckling av vårt tidigare membran R3. Membran segels material byggs individuellt för det aktuella seglets egenskaper. Det gör att de bärande carbonfibrerna läggs exakt efter kraft riktningarna. I R3 FC membran gjuts carbonfibrerna in i en polyuretan polymer tillsammans med ett nät av graphen carbon nanotubes vilket ger ett starkt och formstabilt segel till lägsta vikt, med ett minimum av krympning!
Albatross Segel har tillsammans med underleverantörer och ett forskningsinstitut i Milano lagt många års arbete på att utveckla R3 FC till färdig produkt. R3 FC kan beskrivas som det formstabilaste, lättaste och mjukaste seglet.

Denna nya membranteknik är dessutom väldigt pris effektiv mot tidigare lösningar.

Stora framgångar i små båtar!

Vår uppdaterade V2 konstruktion skördar framgångar i de mindre kölbåtarna. Årets VM (västkust mästerskap) i Andunge vanns av nykomlingarna i klassen Kent Holzner och Tomas Nordqvist.

Pär Boström och Fredrik Edgren seglade fint och slutade 3:a under 606 SM.

Till NM i Andunge lånade Kent Holzner ut sin Andunge till Lars Westerling med besättning som Slutade 2:a totalt på samma poäng som 1:an.

Grymt seglat tycke vi alla på loftet

Västerås Sailing Week 2020

Höstkroken Inshore race seglas som en del av Västerås Sailing Week. Höstkroken består av en distans bana på fredagen samt ett race av ban- karaktär på lördagen. Fredagens race var ganska odramatiskt med i huvudsak öppna bogar. Lördagens race var mycket mer underhållande med en bana som innehöll 19 rundningar under 3 timmars segling och en avslutande åskby med vindar upp till 19 m/s som resulterade i lite arbete för sjöräddningen.

Suverän segrare i bägge racen blev Anders Pettersson med besättning i Smaragden Skidbladner.

Anders Pettersson med besättning segrade bägge racen i Västerås!
Bild Daniel Stenholm, som har massor av bilder från Höstkroken på danielstenholm.se

Tillander i Dehler 36:an Stormsteg jagade allt vad som gick vilket resulterade i en 3:dje plats på fredagen och en 2:a på lördagen.

Stormsteg med Tillander &co jagar Skidbladner!
Bild Daniel Stenholm, som har massor av bilder från Höstkroken på danielstenholm.se

Parallellt med Höstkroken på gick även Allsvenskan i segling samt Wakeboard SM vilket gjorde att Västerås verkligen gav allt för sjösport hela helgen.

Vi från Albatross som var på plats tackar för ett kanon arrangemang!

Tjörn Runt 2020

Vindrus på väg mot klass seger!

Äntligen är Tjörn Runt med alla båtar på samma bana och åt rätt håll igen!

Albatross Segel är alltid med i toppen på Tjörn Runt och 2020 var inget undantag.

Extra roligt är att några som ganska nyligen börjat satsa på kappsegling verkligen lyckades göra toppresultat!

Jesper Folkesson med besättning i XP33:an Vindrus började satsa på kappsegling säsongen 2019 och tog på Tjörn Runt 2020 vinsten i startgrupp 4 samt en 6:e plats totalt! Vindrus seglas med R3 membran, T2 gennaker samt R2 jib0.

En annan ”nykomling” är Robin Johannesson med besättning som seglar IOD SWE 64. Robin med besättning såg länge ut att avsluta på topp totalt men avslutande bleke och motström satte käppar i hjulet. Men en 2:a plats i getingboet startgrupp 6 är inte helt fel. IOD klassen seglar samtliga med V2 stor och fock samt T2 spinnaker.

Ytterligare en ”nykomling” är Claes Edström med besättning som slutade 3:a i startgrupp 8 samt 8:a totalt med sin Späckhuggare . Claes har under senaste säsongerna utvecklat sin segling genom idogt arbete och investeringar i nya segel från Albatross Segel.

Grattis till er som börjat satsa på kappsegling och nu lyckats nå framgångar!

1: & 3:a Smaragd SM 2020

Vi vill gratulera Johan Bursell SWE 50 och Anders Pettersson SWE 49 med besättningar som seglade Smaragd SM nu i helgen.

Johan Bursell segrade med endast 10 poäng efter 8 delseglingar.

Anders Pettersson seglade in på en 3:dje plats.

Albatross Segels Smaragd segel i konstruktionerna V2 och R1/R2 samt T2 har bevisat sig under många Smaragd SM under de senaste 20 säsongerna.

Stort grattis till SWE 50 och SWE 49 från alla oss här på loftet!

Next Posts

Albatross segel
Kontakta oss

 På Facebook