1:a Totalt Færderseilasen 2016 Karukera!!!

Ola Sandell med besättning ombord på Karukera gick hela vägen och vann Færderseilasen 2016 overall.

Karukera vann även den prestige fyllda racing klassen R40.

First 40:an Karukera seglas med 100% Albatross R2 segel ombord. Teamet använder även Albatross T1 och T2 spinnakers.

Denna vinst var långt ifrån den första för det framgångsrika Karukera teamet vars nästa regatta är ORCI VM i Köpenhamn om några veckor.

Færderseilasen är Europas och kanske värdens största kappsegling som går över en natt med +500 båtar.

Det har blivit en tradition att denna seglings vinns totalt med Albatross Segel. 2010 var det Albatross Segels First 40 Teknova som vann totalt. 2013 var det Dufour 34:an Blanne med Bård Sæthre som vann Totalt. Och nu 2016 First 40:an Karukera med Ola Sandell. Samtliga med Albatross R2, T1 och T2 segel ombord.

Vi menar på att dessa upprepade totalsegrar i de största skandinaviska distanseglingar med Albatross Segel ombord, beror på våra segels breda allround egenskaper. Albatross segel har högsta topp speed när man kan sträcka ut men är lättseglade när det är trångt och man måste kunna fokusera på acceleration och taktik.PageFiles-20105-Boat images-313-188-150609-094921

Stort grattis från alla oss som utvecklar och syr Albatross Segel

Albatross segel
 På Facebook