Midsummer Solo Challenge by Båtagent!

7-10/6 var det premiär för västkustens helt nya solo kappsegling Midsummer Solo Challenge by Båtagent.

För västkusten är detta ett helt nytt kappseglingskoncept där man kappseglar ensam mot båtar i samma storlek. Inga handikapps regler eller kappseglingsregler utan enkelt utan mätbrev och efter internationella väjningsregler. Befriande enkelt!

Tävlingen var tidigt fullbokad av 60 målmedvetna seglare som planerade att segla de 123 nm långa banan ensamma nonstop. På planerings stadiet så hoppades man på ca 20 båtar. Snart var alla av de maximala 50 platserna bokade och när det öppnades för 10 till så var snart även dessa deltagarplatser bokade.

Bland alla de som seglade med Albatross Segel lyckades Leif Jägerbrand med sin helt nya Seascape 24 Sunkini bäst med 1:a plats i klassen 18-25 foots båtar. Leif var även andra båt i mål av samtliga deltagare efter att seglat nonstop ensam i 29 timmar och 44 minuter.

Sunkini är utrustad med 100% Albatross Segel och en garderob som är anpassad för shorthand segling enligt Albatross Segels rekommendationer. Förutom R1 fathead stor och medium fock så består garderoben av masthead T1 gennaker och en fraktionshissad T2 gennaker. Men det seglet som Leif och många med honom uppskattar mest ombord är Albatross Segels R2 Jib0 på en Selden´s CX rulle. R2 Jib0 ersätter lättvindsfock på kryss och T3 gennaker eller Code på öppna bogar. Dessutom är R2 Jib0 lätthanterligt.

3C355A86-339C-4D49-B12A-1245A11328CC

Midsummer Solo Challenge by Båtagent uppmärksammades även internationellt. Se bla länk nedan.

www.thinkseascape.com/2018/06/a-mont-of-great-results/

Albatross segel
 På Facebook