Tjörn Runt 2020

Vindrus på väg mot klass seger!

Äntligen är Tjörn Runt med alla båtar på samma bana och åt rätt håll igen!

Albatross Segel är alltid med i toppen på Tjörn Runt och 2020 var inget undantag.

Extra roligt är att några som ganska nyligen börjat satsa på kappsegling verkligen lyckades göra toppresultat!

Jesper Folkesson med besättning i XP33:an Vindrus började satsa på kappsegling säsongen 2019 och tog på Tjörn Runt 2020 vinsten i startgrupp 4 samt en 6:e plats totalt! Vindrus seglas med R3 membran, T2 gennaker samt R2 jib0.

En annan “nykomling” är Robin Johannesson med besättning som seglar IOD SWE 64. Robin med besättning såg länge ut att avsluta på topp totalt men avslutande bleke och motström satte käppar i hjulet. Men en 2:a plats i getingboet startgrupp 6 är inte helt fel. IOD klassen seglar samtliga med V2 stor och fock samt T2 spinnaker.

Ytterligare en “nykomling” är Claes Edström med besättning som slutade 3:a i startgrupp 8 samt 8:a totalt med sin Späckhuggare . Claes har under senaste säsongerna utvecklat sin segling genom idogt arbete och investeringar i nya segel från Albatross Segel.

Grattis till er som börjat satsa på kappsegling och nu lyckats nå framgångar!

Albatross segel
 På Facebook