Supernyhet 2022 R3 FC!!!!

Xp33:an Vindrus med R3 FC mediumfock utrustad med rev. Bild: Peter Gustafsson

R3 FC är årets stora nyhet och en utveckling av vårt tidigare membran R3. Membran segels material byggs individuellt för det aktuella seglets egenskaper. Det gör att de bärande carbonfibrerna läggs exakt efter kraft riktningarna. I R3 FC membran gjuts carbonfibrerna in i en polyuretan polymer tillsammans med ett nät av graphen carbon nanotubes vilket ger ett starkt och formstabilt segel till lägsta vikt, med ett minimum av krympning!
Albatross Segel har tillsammans med underleverantörer och ett forskningsinstitut i Milano lagt många års arbete på att utveckla R3 FC till färdig produkt. R3 FC kan beskrivas som det formstabilaste, lättaste och mjukaste seglet.

Denna nya membranteknik är dessutom väldigt pris effektiv mot tidigare lösningar.

Albatross segel
 På Facebook