1:a + 2:a Totalt Tjörn Runt 2012!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

 

 

Sveriges största kappsegling Tjörn Runt blev ännu en stor framgång för Albatross Segel AB.

1:a totalt blev Team Teknova/Albatross Racing. Teamet leds av Albatross segelmakaren Bengt Falkenberg. Team Teknova/Albatross har varit 2:a totalt 2010 och 2011. Att toppa det med ytterliggare en 1:a totalt känns riktigt “gött”. Förra gången Teamet vann totalt var 2003. Båten som teamet seglar är en First 40. Seglen ombord var 100% R2D4 som är den senaste tekniken från Albatross Segel med valsade membran segel. Som undanvinds segel så fanns 0,5 oz Tristar samt 0,9 oz Tristar spinnakers. Efter att kommit loss ur fältet efter ca 3-4 distansminuter så kontrollerade Teknova/Albatross Segel racet hela vägen in i mål.

2:a Totalt blev ännu båt med 100% Albatross Segel ombord. Ola Sandell med besättning i First 40:an Karukera ledde i inledningen av seglingen över Teknova. Efter några vindskift kom Teknova före och behöll ledningen till målgången med Karukera på en andra plats totalt! Under Gotland Runt 2012 så var det ombytta roller där Teknova ledde länge men fick sig se Karukera passera i ett vindskift. Då slutare Karukera 1:a i ORC B med Teknova som 2:a.  Kurakera seglar med R2 segel samt Tristar spinnakers.

 

Albatross segel
 På Facebook