Vinst i The Challenge 2019!!

Seascape 24:an Sunkini vann 2019-års upplaga av The Challenge i Kroatien 9-10 maj.

The Challenge är ett short-hand race som tar ca 30 timmar. Alla deltagare seglar Seascape 18, 24 eller 27 vilket gör The Challenge unikt då det är en offshore entyps segling vilket är ovanligt.

Årets upplaga gick i lätta vindar med flera omstarter. Vid varje omstart kunde Leif Jägerbrand och Gunnar Gustavsson segla från fältet tack vare stabil taktik och bäst båtfart av samtliga deltagare.

Målrakan blev extra spännande då vindstyrkan avtog ju närmare land och mållinjen fältet kom. Det gjorde att ledningen på mer än en halv distans krympte. Men fortsatt stabil taktik och båtfart gav segern. Sunkini seglades så väl att bara en av de större Seascape 27:orna var före i mål. Men endast med några tiotals meter.

Sunkinis segelgarderob är den senaste utvecklingen från Albatross Segel för short-hand segling. Garderoben är bland annat ett resultat av de erfarenheter Albatross Segel gjorde under utvecklingen av seglen till M34:an Teknova / Albatross Racing.

Seglen ombord på Sunkini är: R1 fathed stor, R2 Jib0, R1 medium fock med rev, Stormfock, T2 gennaker samt T1 gennaker. Denna garderob ger lätthanterliga segel som täcker alla vindar och alla bogar på ett effektivt sätt.

Alla vi på loftet vill gratulera Leif och Gunnar till ett fantastiskt resultat!

Obs! Seascape är de båtar som numera utgör Benteteau First serie.

Albatross segel
 På Facebook